Onsdag



Kryssningen var underbar. Förrutom att jag glömt mina kära leggings com gjorde mig på pisshumör dom första timmarna, förlåt. Men annars hade vi trevligt. Nu är påsken över och nästa höjdpunkt blir valborg som är till helgen. Johans pappa fyller år så förhoppningsvis blir vi där hela kvällen. Skönt med en hyfsad lugn helg. Vad ska ni göra?

Ska snart börja skriva på min examination också. Ska försöka att börja i tid, den ska inte vara inne föräns slutet av maj. Men ni som känner mig vet väl att det kommer bli som vanligt, skriv i sista sekund framåt 5 på morgonen. Konstigt det dära. Men det brukar bli så mycket bättre när man (jag) gör så.  Kursen är snart slut iallfall och det har varit riktigt roligt även om det betytt sena tisdagar och bilresor till sthlm. Lite sugen att läsa en till i höst faktiskt. Någon som vet nån bra kurs fast i västerås denna gång? Skulle underlätta rätt så mycket.

Imorgon blir en bra dag, det kan jag nästan sätta 100 kr på. Jobbar kort dag och så har vi planering på fm vilket betyder att det ska fixas en hel del i lugn och ro utan våra kära barn. Efter jobebt ska jag ner och fixa nya linser och sen tvinga/muta med mig johan ut och kika på ikea/nisses/chilli och någon affär där man kan kika på tapeter. Ska till lägenheten på fredag och måtta och kika färger osv.

Nu väntar jag bara på att min kära lilla mamma ska ringa och säga att hon fixat deklarationen till mig. Fattar nada med alla siffror hit och dit och som ska dras bort osv. Ett himla jobb med att sälja en lägenhet. Huva.
Men jag ska ta tag i det där och lära mig själv tills nästa gång vi säljer. När nu det blir, får hoppas på ett bra tag framöver =)

Nu blir det kik på andra avenyn innan läggdags. Hoppas ni haft en bra påskhelg.


Påsk

Nyss vaknat och det är strålande väder ute. Någar har hunnit att skriva på facebook att det är över 20 grader så får väl bara hoppas på att det stämmer.

Ska börja packa alldeles sterax, åker ju på kryssning idag tillsammans med hela familjen. Tror och hoppas att det blir roligt. Kommer nog sitta ute på soldäck och försöka fånga upp lite färg medan solan är framme.
Laddar upp lite med Lady Gagas nya låte "Judas". Får en på perfekt humör.

I torsdags gick jag en halvtimme tidigare från jobbet för att åka ner på premiären av uteserveringen. Hade riktigt mysigt och kvällen avsultades på pluto där Kalle baah hade sin spelning. Riktigt sköna sommarlåtar har han.

Hoppas att ni alla får en bra påsk nu när vi alla är långlediga.

Onsdag

Åhå, har precis kommit hem från ett pass. Har ju haft så mycket nu dom två senaste veckorna så har inte hunnit gå och det fick jag känna på idag. Får se om träningsverken tittar fram imorgon.

Ni får ursäkta om jag tjatar mycket om lägenheten i bloggen men som ni kanske föstår så längtar både jag och johan något så fruktansvärt. Nu är det snart bara en månad kvar och det är mycket som behöver göras och tittas ut. Igår hittade jag de perfekta balkongmöblerna som bara måste dit. Nu gäller det bara att övertala johan. Får försöka med mutning.. Wish me luck!

Nu kom Johan lite tidigare. Och jag som inte gjort iordning kvällsmackor som jag lovat. Fastnade här istället.
Får se om jag kan gottgöra honom ändå! =)

Hörs mer imorgon! 

Tisdag

Vilka underbara dagar det har varit. Runt 18 grader, kanske mer. Våren är äntligen här och det har gått riktigt fort. Känns som att det inte var längesedan nu som jag/vi stod på gården på förskolan och hackade is för att den skulle smälta fortare. Jaja idag åkte mina pumps fram iallafall.

I söndags var en helmysig dag. Vi möte upp fanny och henke för en lunch på kajens fik som jag skrev tidigare. Sen dök Johans bror upp med en vän. Puffen, osmic, thörna sällskapade oss också. Sen kikade Tobbe och Simon för en snabbis också. Så vi vart rätt många ändå. Satt där i ca 3 timmar i solen och bara njöt och pratade om allt och inget. Sen åkte vi vidare mot nya ikea, och för varje gång som jag åker dit börjar jag vänja mig, att det inte är som det var förrut. Då var det ett stort ikea på ett plan men nu har dom byggt det på två plan.

Igår kommer jag inte riktigt ihåg vad jag hade för mig efter jobbet.. Var iallafall hemma hos mamma och pappa och bokade en kryssning tills på lördag. Blir bara en 24-timmars men roligt ändå. Hela familjen plus respektive åker. Kul med lite spontanitet.

Och idag har jag varit runt på Erikslund tillsammans med mamma, pappa och sanna. Har kollat på nya soffor och det blev en ny för mammas del. Joahn och jag väntar tills veckans slut, måste fundera lite till. Vi har en jättefin soffa nu som vi båda tycker så mycket om men vardagsrummet i våran nya lägenhet är lite för liten för soffan. Alternativet är då att köpa ett avslut på ena sidan och ta bort divanen. Jag tror att det kommer bli så. Det måste bli så.

Johan kom hem nyss, han fick jobba över fyra timmar idag. Så nu ska vi laga matlådor tills imorgon, sen göra en varsinn smoothie, spela spel (köpte två nya idag) haha, och sen avsluta kvällen med att kolla på andra avenyn. Har tankat hela serien så nu måste jag försöka få johan intresserad av den också! =)

Nu är det dags att kila!

Trevlig kväll!

Söndag

Hade en riktigt trevlig kväll igår. Sanna fyllde 21 så det firades med dunder och brak tillsammans med ett gäng glada tjejer. Vid tolv-tiden gick vi vidare till BMB som vanligt där vi mötte upp johan mfl. Var kvar där ett tag innan vi gick till BC och köpte med oss kebab hem.



Imorse vaknade jag rätt så tidigt. Slog på en film, "Taken". Den var riktigt bra, gammal kanske men om ni inte har sett den så rekomenderar jag den iallafall. 

Ska möta upp Fanne och Henke nu för en lunch, måste bara få upp min tröttmössa till karl så vi kan gå. Hörde talas om att det skulle bli uppemot 18 grader idag?! På med solglasögonen och ner mot kajens fik. DÄr har ni mysfaktor kan jag lova.

Senare ikväll har jag bjudit in mig själv, johan och sanna hem till mamma och pappa på middag. Brukar nästan alltid ha någon form av middag/träff på söndagar, dels för att det är trevligt och dels för att göra en liten resume av veckan som gått och kanske få in lite nya planer.

Nu är det tid för göra sig iornding om vi ska hinna. Kankse kommer ett litet inlägg ikväll, vi får se!
Ha en trevlig dag!


 

Torsdag

Äntligen hemma efter en eftermiddag på Erikslund. Tänkte ta ett premiärbesök på våran nya IKEA här i västerås. Vi hade ju en innan som låg på andra sidan stan men som sagt nu har det öppnat en ny. Tittade bl a på köksavdelningen eftersom vi planerar att göra om köket i nya lägenheten. Dessvärre var både jag och johan helt slut så vi gick igenom rätt snabbt.

En sallad på kajen blev det tillsammans med Sanna som fick avsluta våran runda. Nu är vi äntligen hemma och ska städa undan för imorgon ska Jack följa med mig och ska han sova kvar här.. Lite mys och så.

Lyssnar lite på Melissa Horn nu, försöker få johan att tycka om henne. Ska förhoppningsvis boka biljetter till hennes spelning i november. Det är ju ett tag kvar men biljetterna kommer nog ta slut rätt snart.



Finns inget finare än tulpaner nu såhär på våren. Dessa köpte jag på torget i sthlm i söndags och dom har hållit tills nu. Blir till att köpa nya imorgon.

Ha en trevlig kväll!

Onsdagen

Efter imorgon kommer allting att lugna ner sig. Det har varit två väldigt intensiva veckor. Skola 3 ggr på en vecka vilket menas med en åktur till sthlm fram och tillbaka. 2 ggr har varit efter jobbet så då har jag kommit hem runt 22-tiden och 1 gång har varit på en söndag. Passade då på att boka hotell och dra med Sanna för att spendera en utekväll tillsammans med Sara med vänner. Hade riktigt trevligt.
Mamma och pappa var också i sthlm och bodde på samma hotell men dom träffade vi inte förän på söndagen. Dom var och hälsa på ett par vänner så vi ville inte störa, dom fick ha sitt eget liksom. FÖrrutom på söndagen då alltså. Riktigt mysigt hade vi, gick en promenad på söder, shoppade och avslutade helgen på en uteservering på medborgarplatsen.

Tillbaka till verkligheten igen. Idag har förskolan varit stängd och detta pga av att vi skulle få utbildning i utepedagogik. Vi är ju som en uteförskola och är mycket ute så kursen/dagen var riktigt bra. Många konkreta tips som iallafall jag kommer att ta med mig till barngruppen.


Direkt efteråt så åkte jag till Sanna som var på salongen. Fick äntligen lite liv i mitt hår, behövdes verkligen nu. Vart supernöjs. Då blir man lite fin imorgon då vi har våran påskvernissage på jobbet. Då kommer föräldrar, syskon mor/farföräldrar mfl och tittar på vad barnen gjort för fint påskpyssel/målningar.



Imorgon kväll hoppas jag på en lugn och skön kväll då jag får tid att andas ut. Ska på ett pass först på friskis men efteråt.

Hoppas ni får en trevlig kväll !

/ Jessica

uppdatering!

Oj nu var det längesedan det skrevs något här men jag har haft rätt så fullt upp ett tag nu.

Vi hade det underbart i Thailand. Var så skönt att resa bort till ett varmt och soligt land långt bort när det var kallt och ruskigt hemma i sverige. Bättre blev det när hela familjen plus respektive var med. I min familj så gör vi mycket tillsammans så det kändes bra att vi kunde göra denna resa tillsammans också. Jag hoppas att vi kommer att kunna åka på sån här resa fler gånger.

Som vanligt när man åker med familjen Björkman så är det något som ska gå på tok och det hela började på Arlanda. Jag, johan och sanna hade bestämt sen långt innan att vi skulle äta en brakmiddag på olearys innan det var dags och lyfta. Där satt vi och åt och pratade, sen kom dom andra och drack en öl med oss. Jag gick en liten tur med Jack och tittade på tavlan där det står avgångar och tider osv. På våran står det "Boarding". Säger till de andra och går ett varv till eftersom de andra inte verkade ta åt sig. När jag kommer tillbaka till tavlan står det "Gate closed". Ehh panik, sprang tillbaka och hämtade dom andra och började springa. Tänk om vi fått vända hem igen utan Thai pga av att vi var för länge på olearys. Katastrof.  Iallafall började vi springa men problemet var att vi var på ena sidan av arlanda och gaten var på heeeeeeeeelt fel sida. Springa fortare, passkontroll, vagnar, en liten jack.. Ja ni förstår nog själva. När vi väl kom fram var jag i en annan värld. Syrebrist och allt ni kan tänka er. Men vi fick gå på planet. phuu tur var väl det.



Flygresan gick jättebra, hade ju stort benutrymme och så. Lite svårt att sova och så men jag trodde att det skulle vara värre. Väl framme så var det Bangkok som gällde. Åkte till ett hotell några km bort där vi sov två nätter. Ena dagen åkte vi in till city eller vad man ska kalla det och gick runt i två stoora köpcentrum. Självklart så tappade vi bort pappa. Ingen mobil hade han så då kom paniken IGEN. Efter 40 minuter hittade vi på han och det var galet för det var så sjukt mycket folk. Shoppade en hel del, det mesta tror ja. Bagagekilona klarade jag.



Sen kom vi fram till Koh Samui där vi hade bokat hotell. När vi kom fram vart jag rätt besviken för på väg till hotellet verkade det rätt dött. Johan och dom ville gå runt och kolla men jag trodde att det bara var en liten marknad så jag var hemma ist. Kvällen efter hängde jag med och jag kan ju säga att det var allt annat än dött. Så fel jag hade. Full fart, var det värsta jag varit med om. Nästan.

Mysigt hade vi och jag och johan hade en egen Bungalow. Bodde till en början där 5 dagar innan vi åkte vidare till koh tao. Jättefint men inget för mig. Var ett toppenställe för dykare men jag kände att jag hade för få dagar för att ta dykcert. Iallfall så åkte jag johan och sanna ut på en heldags snorklingtur. Det var så häftigt. Första stoppet vi gjorde var helt underbart. Coola fiskar som simmade runt en, ni har väl sett filmen "hitta nemo"? Det kändes som om man vore en liten nemo som simmade runt i vattnet..  Sen kom hajarna. Försökte ta kort på en av dom men det blev lite mörka bilder men ni kanske ser ändå? Bara några meter under där vi simmade. Och det var en bra bit att simma tillbaka till båten.

Efter 1 timme blev både jag och sanna sjukt åkasjuka och vart helt vita i ansiktet och då var det flera timmar kvar ute¨på havet. Kaptenen kom och gav oss ett varsitt piller och det tog nog mindre än 5 minuter innan båda däckade på en varsinn bänk. När vi vaknade igen mådde vi hur bra som helst och kunde fortsätta med snorklingen.


Ser ni hajen?





Hur som helst, Koh Tao var jättefint, så tropiskt. Men inget för mig. Två nätter senare åkte vi tillbaka till Koh Samui och våran Bungalow. Fick en mycket bättre denna gång 5 meter till poolen och kanske högst 20 till havet.



Dagarna var helt underbara och spenderades mestadels i vattnet. Lilla Jack var ju med så självklart var vi med honom i poolen nästan hela dagarna.









Det regnade en enda dag och det var ca 1 timme och precis då hade jag lyckats pricka in en tupplur! =)

En utav kvällarna gick vi till ett nytt ställe som hette Bar Ice. En hel bar gjord av is. Där träffade vi två jättetrevliga svenskar osm vi fortsatte umgås och festa med under kvällen.















Vi var även på en stor festival som var på Koh samui. Looptroop, timbuktu anna bergendahl var några av dom som var där.







Sist men inte minst måste jag säga att resan verkligen gjort gott för mig och johan. Det känns verkligen som att vi kommit varandra mycket närmare och vi kan vara öppna. Det känns som att det här var det stora testet, klarade vi av att vara tillsammans 24/7 så klarar vi allt.

Nu har vi köpt en jättefin lägenhet som ligger på Djäkneberget/oxbacken. Rätt så centralt alltså. En jättefin 3:a med två stora sovrum (ett lite mindre men ändå tillräckligt), ett fint kök/vardagsrum, ett stort badrum med både tvättmaskin och torktumlare. Och sist men inte minst, en härlig inglasad balkong som jag kommer tillbringa mina sommarkvällar på kan jag lova. 1 Juni får vi flytta in!!



(Det står balkong där det är badrum, så det är fel men det kanske ni förstod.)
En liten update, men ska försöka mer och oftare. Kankse lägger in fler bilder sen, annars kommer dom nog ut på facebook när jag har tid och ork.

Hoppas att ni får en riktigt bra kväll!

Kramar Jessica

RSS 2.0