Skottår

Idag är det skottdagen och man kan väl säga att det varit en bra dag. Har jobbat och efteråt så var vi bjudna hem till pappa på middag. Fläskfilé med hasselbackspotatis, oj vad gott det var! Fick även med en stor gryta med mat som säkert kommer räcka hela helgen. Sen skulle han göra iordning en 2 kilos köttfärs till något gott, Johan önskade chili con Carne och jag köttfärssås. efteråt åkte vi vidare till mamma och hämtade upp fyra limpor bröd som hon bakat! Känner mig/oss så bortskämda :)

Fick åka och hälsa på familjen blom/Wahlström och mysa lite med Jack och Milla! :) men vart bas en kortis men det var trevligt!

Har även hittat vår vagn som vi beställt. En emmaljunga nitro city, svart sittdel och sen ska vi beställa en beige liggdel! :) ska se om jag kan hitta någon bild sen att lägga ut!


Nu är det sovdags!! :) det är en dag imorgon också..

Kramar


Måndagmorgon!

Jag vill också ha sportlov! Mamma,pappa, Sanna och jack ska åka på kryssning tors-fre och jag vill också följa med! Men o andra sidan så har ju jag varit iväg i mer än tre veckor på semester för inte så längesedan! :) så det förtjänar dom!

Sen blir det ju en liten minisemester i helgen som kommer när vi åker till Sthlm alla 14 st. Eller alla ska på avicii utom jag, jag ska hitta på något annat roligt istället. Och i värsta (bästa) fall blir det andra chansen på hotellrummet med lite gotti gotti :) älskar att bara vara på hotellet!!

Idag gick vi till vallby med våran grupp. Vi tog med oss kok-korv med bröd och hade jättemysigt. Gick tidigt på morgonen och kom tillbaka till förskolan runt 14! Tittade på djuren och lekte lite grann. Underbart väder var det också:) men att dra vagnen dit var inte det roligaste. Min rygg skrek aj aj, så nu känner jag mig mer eller mindre som en liten gumma som är ute och går och behöver hjälp upp!

Men som tur är har jag världens bästa Karl som rår hand om mig. Nyss fixade han glass med jordgubbar, bäddade ner mig med filt.. :) bästa!!

Sen en liten fråga. När hon far runt i magen så blir det samma känsla som om jag vore åkajuk. Inte illamående men mer som självs känslan. Någon mer som känt av så??

Kramar Jessica


Snart är helgen slut..

Glömde att berätta om fredagen. Eller ja, ni vet ju att jag var på salongen och hav blev såå nöjd över färgen. Tack Sanna! Det blev lite tid över så fick lite stajling på köpet!

Sen berättade jag ju att vi skulle till Eskilstuna men jag sa ju aldrig varför. Men jo såhär är det. Vi har ju köpt en vit fin spjälsäng som ska stå i lillans rum men vi vill även ha något som hon kan sova i som kan stå i vårar sovrum. Jag vill inte att hon ska sova i vår säng, det ska vara vår egna lilla frizon. Så vi har funderat och en till spjälsäng blir för mycket och stort och dyrt att köpa ännu en. Så jag har tittar lite på blocket efter en vit babykorg men dom låg på över tusenlappen! Så jag hittade en urful korg i naturfärg som bara kostade 280:- så vi åkte och köpte den. planen är att den ska spraymålas helt vit, kapa benen på ställningen så att den blir i samma höjd som vår säng. Sen klä den i vitt typ invändigt och sätta något fint kanske på utsidan. Jag har en jättefin bild i mitt huvud som jag ska ha som projekt under våren! Hoppas att den blir fin, annars så säljer jag den vidare eller åker till återbruket.

Efteråt iallafall hade vi ingenting planerat på kvällen tills vi fick en påminnelse av perra att vi lovat att komma ner till sigurdsgatan för att se komikern Al Pitcher. Så i ilfart från Eskilstuna åkte vi dit, och då kan jag säga att det var tur att jag fick den där stylingen i håret annars hade jag inte gått dit, kom ju direkt från jobbet. Hursomhelst så åt vi god mat och det var bra underhållning. Vi satt längst fram och självklart började han att pika oss. Men det var roligt! Absolut värt att se på!! :)


Hittade inget på åsby idag men mysigt att åka dit. Det blev en fika och en lång pratstund, och lite fler idéer till hemmet.

När jag kom hem så hade jag inget att göra så jag började att fylla i bebisboken. Roligt att prata om alla känslor och tankar som man känner/kände med Johan och sedan skriva ner dessa.

Vi bestämde nyss att vi ska gå ut och äta ikväll, bara vi två! Mysigt. Får se vart vi har några alternativ..

Får höras mer sen! Kramar


Lördag!

Igår var det mysdags. Fick äntligen träffa lilla milla och hon var så otroligt söt. Kunde knappt släppa henne med blicken och så snäll och liten. Lilla plutten. Samtidigt blir man ännu mer myssugen med lilla Jack, han är så go. Fasters små älsklingar!!

Sen var det bara hem och städa och plocka undan och börja laga tacos. Lina och Sofie kom över och även Sanna och Johanna en liten stund. Johan blev hemma och det vart riktigt trevligt:) blev melodifestivalen och sen film, paranormal activity 3. Var och kikade på den på bio när det var halloweeen men då vågade jag inte se något så jag satt med halsduken för ögonen och fingrarna i öronen oh satt o svor för mig själv. Så igår gjorde jag ett nytt försök och jag kan ju säga att det gick lite bättre:) såg halva åtminstonde.

Nu sitter vi och tittar på gladiatorerna och äter frukost. Har blivit helt galen i gröt. Snart ska vi åka till åsby för lite shopping och nya i det fina vårvädret.

Hörs mer sen! Kramar


Torsdagen 23/2-12

Igår måste varit en utav de bästa dagarna på länge. Förrutom att jag låg hemma i feber men annars så började den såhär:

Vaknade tidigt på morgonen eftersom att jag var tvungen att sjukanmäla mig innan 7. Tittade lite på telefonen och kom in på Aftonbladet och såg att Viktoria och Daniel fått sitt lilla barn och att ett tal skulle hållas utav Daniel kl 7:00! Usch vad tårarna kom, är ju redan känslig och inte blir det bättre när man är gravid och har massa hormoner i sig.

Ca 40 minuter senare får jag en bild utav min käre bror som var på lilla milla! 07:29 så föddes våran alldeles egna lilla prinsessa!! Så söt så! Faster för andra gången, vad roligt!!!

Har inte fått träffa henne än jag hoppas att dom får komma hem idag så man kan åka dit lite senare ikväll och kika :)

Annars har vi fått upp lillans fina säng i lilla rummet. Känns sjukt att den står där, färdigmonterad och fin! Känns som att allt är på låtsas.. Men snart så:)

Sitter på salongen nu med färg i håret! Slutade tidigt idag :))Ska göra det lite ljusare än sist, hoppas bara att färgen blir bra. Har blivit lite varnad för att färgen kan bli annorlunda mot vad den brukar när man är gravid!

Efteråt ska jag och Johan till Eskilstuna en sväng ska berätta mer senare!


pippiklänning

Åh jag blev såå glad nu!

I flera månader har jag varit på jakt efter ett mönster på en virkad/stickad pippiklänning för barn upp till 3 år. Det var ett barn på vår förskola som hade en sån och jag (även mina kollegor) blev heelt förtjusta över den. Så varje kväll har jag googlat och letat men inte hittat. Tills nu. Nu ska jag få mönstret hemskickat till mig av en vänlig person.

Nu är det bara ett problem. Jag kan varken sticka eller virka. Jag är intbe riktigt säker på vilket sätt den är gjord, det visar sig när jag får hem mönstret. Så om du är en snäll person som vill hjälpa en snäll jessica så hojta gärna till. Jag betalar självklart bara jag får den klar! =)


Söndag!

Tror att jag var lite otydlig i mitt inlägg som jag skrev sist. Vi var i Sthlm men vi var inte på något ultraljud då utan vi var på föreställning med galenskaperna/aftershave tillsammans med hela Johans familj. Vi fick det bl.a. I julklapp och jag måste säga att det var en riktigt bra klapp. Johan och jag skrattade igenom oss hela föreställningen och tårarna sprutade på mig. Om den fortfarande går så rekomenderar jag den verkligen till alla!

Ang. Ultraljudet så har vi bokat tid i slutet av mars! Kommer bli bra, ska försöka boka in oss hela helgen i Sthlm. Gäller ju att passa på. Lite shopping, Middag och mys. En liten babymoon som jag läste om på en bebis app på min telefon :)

Ikväll vart vi bjudna, eller vi har ju inte tv 11 hemma hos oss och det är ju lite katastrof när det är premiär av nog brother så vi bjöd rättare sagt in oss själva hem till Danne o Jenny och dom sa Inge emot. Köpte hem en pizza som jag och Johan delade på, räckte gott och väl! Men vilka nötter som gick ib i huset. Fasen vad roligt det kommer böi att följa:) måste bara fixa kanalen annars är det lite kört. Johan ligger bredvid mig nu med datorn på magen och tittar på bb live. Får se om jag kan Slita ifrån honom den så vi kan sova snart:)

Min mage hoppar och rör sig för fullt. Så roligt nu när man kan ligga och busa lite med henne där inne:) och ännu roligare när Johan kan se henne röra på sig:)

Nu är det sovdags! Kramar Jessica


Bilen

Nu är vi snart framme!! :)


Helg!

Och så var det helg igen. Veckan har verkligen gått fort och jag hoppas att veckorna kommer att fortsätta att rulla på såhär fram till sommaren. Helgen invigdes av att gå på bio tillsammans med min käre man och min familj. Nästan hela iaf. Det blev "En gång i phuket" och vi kan verkligen rekomendra den. Skrattade oss igenom hela filmen! Kvällen fortsätter här hemma hos oss med lite film och kortspel.

Imorgon spelas guldmatchen för vingelvatten som man bör gå och kolla på på förmiddagen. Men vette sjutton om jag har lust, det ska ju bli storm ute har jag blivit varnad för så vi får se hur det går med det. Annars håller jag tummarna här hemma istället. Efteråt åker vi till sthlm och sen blir det melodifestivalen på kvällen som man inte kan missa.

I torsdags var vi hos barnmorskan och mätte magen och tog lite prover och så fick vi höra på lille bebisens hjärtslag. Rös till i hela kroppen kan jag lova. Kändes underbart att få höra dessa slag. Och det var inte bara hennes hjärtslag vi hörde utan även hennes andra "slag". Hon tyckde inte om att vi var där och kände så hon sparkade lite extra hårt så till och med barnmorskan såg hur magen rörde sig. Hur spännande som helst! Eftersom att våra ultraljudbilder inte blev så bra som vi ville så har vi båda velat göra om det, även för att uppleva känslan. Och idag innan bion berättade mamma och pappa att dom betalar ett besök på tittut kliniken i sthlm för att åka och se lillan i 3d och 4d. Så nu har vi bokat en tid, kommer bli så häftigt. 

Nu blir det lite mys framför tvn, funderar att gå och lägga mig snart så jag är pigg tills imorgon. Inte för att jag skulle klara av att vara vaken så mycket längre till har blivit en bra vana. =) 

Har beställt lite nya böcker som kommer snart när bokrean drar igång. Perfekt som avslut på kvällen! 

Godnatt! 

kramar jessica

 

Måndagsmorgon!

Strålande sol och även fast det är 5 minusgrader känns det som det ligger på plusstrecket! Perfekt dag för att åka längdskidor men vädret hinner väl ändrad till jag slutat jobba ändå. Men är det lika fint i helgen så blir fet nog ett åk hoppas jag får
Med mig bror min med! :) kom 30 minuter tidigare till jobbet idag, skulle hämtat upp min kollega på
vägen men precis när jag satt mig i bilen så fick jag ett sms att jag inte behövde komma. Så då åkte jag hit istället och chillade lite.


Idag har vi iallafall en utedag med grillning på schemat för vår grupp. Får se vad det blir för gott då! :)

Väntar med lite spänning på sms eller samtal av Johan, hoppas att han hör av sig snart!


Söndag!

Jg vet att jag har varit dålig på att uppdatera sen vi kom hem från Thailand men jag har liksom inte haft någon tid. På riktigt. På dagarna har jag jobbat och det har gått jättebra men sen när jag kommer hem vid hem har jag haft tre timmar på mig innan jag slocknar. Hur jag än försöker att vara vaken så går det inte. Ända sen vi kom hem så har vi blivit bjudna av våra familjer på middagar, varje dag. Och varje gång när klockan börjar närma sig åtta har mina ögon gått i kors och min hjärna somnat. Helt sjukt! I lördags så var jag lite svimfärdig och hel borta i huvudet under dagen men jag överlevde ändå:) men jag hoppas att min/vår trötthet försvinner denna vecka. Även om jag måste medge att det är rätt skönt att somna tidigt och vara pigg morgonen efter.

Igår var det ju melodifestivalen som jag tittade på när jag inte höll på att somna. Är ju schlagernörd så detta kunde jag absolut inte missa. Inte vart det bättre heller när jag fick en ansiktsmassage av Sanna! Men hon gjorde den för bebisens skull inte min var hon noga med att påpeka! :)

Idag har vi varit runt och tittat på barnvagnar och jag måste säga att det är en djungel. Det är supermysigt när vi går runt tillsammans och kollar och planerar och pratar om allt som kommer hända. Men sen blir man lika snurrig igen när man får olika tips från alla. Den är bra, den är inte bra och bl.a. Bl.a. Även om det i slutändan är vi som bestämmer vad det blir så kan man inte låta bli att ta in alla komentarer. Fast idag så bad jag faktiskt om rekomendationer på vagn, och missförstå mig Inte, jag är jätte tacksam för alla era svar det var ju det jag bad om. Men det är bara att när jag väl tror att jag bestämt mig/oss så kommer ett nytt tips och då vill man gärna se den också:) äh massa svammel men klockan är ju över nio så min hjärna kopplar inte allt nu, för den vill sova. Ingen ide att kämpa emot!

Kvällen bestog av söndagsmys, bara jag och Johan!! köpte lite grönsaker och dipp och Sen fick jag syn på jordgubbar i affären som självklart fick följa med! Perfekt kväll med perfekt avslut!


panda?

Åh vad jag blir trött på mig själv. Sanna hade ju skickat med fyra nya böcker till mig som jag kunde roa mig med resten av tiden. Den första veckan läste jag ju ut båda elsas mode och elsas värld. Märkte rätt snabbt att jag blev rastlös under dagarna när det inte fanns något att läsa så sanna var snäll att köpa fyra nya böcker som sagt var som hon skickade med henke. Den första läste jag ut igår. Två har jag läst ut idag. Det var blåsigt idag så då passade jag på att ha en läsdag och dessutom slipper ha dåligt samvete mot johan att jag är ett tråkigt sällskap nu när han har både henke och mackan här. Hursomhelst. Varje dag, flera ggr om dagen så smörjer jag mig med solskyddsfaktor 30. Ena är för barn som är tjockare som jag enbart använder till ansiktet. Den andra är från aco och den är liite lösare men fortfarande 30 som jag använder till resten av kroppen. Har blivit varnad för att man kan få pigmentfläckar som blir bestående så under dessa tre veckor har jag legat under ett parasoll. Men idag gick det inte att ha ett parasoll uppe eftersom det är världens storm här.




Efter ha smörjt in mig noga, väldigt noga satte jag igång med min läsning. Solglasögonen åkte på så jag slapp kisa. Kan ni kanske gissa vad som hände? vid dagens slut så har jag två SYNLIGA ringar runt ögonen. Helt vita. Jag tänkte inte på att även fast det blåser så bränner solen.. Så nu liknar jag en panda typ. Jag skämdes rejält när vi var ute och käkade idag även om jag kunde sminka över det mesta. Men som ni vet, smink och värme är ingen bra kombination. Så kvällen slutar iaf på rummet då killarna spelar monopol på mackans ipad.

Imorgon blir det skugga HELA dagen. SÅ här vill jag inte komma hem. Nä nu har jag få beklagat mig lite. Om stomen avtar så blir det lite jetski åkande imorgon. Hoppas!


hörs mer imorgon!

kramar jessica och johan

RSS 2.0