Onsdag och sommaravslutning

Härliga väder, stanna hela sommaren tack!

Närmare 30 grader nu och snart ska jag iväg på sommaravslutning med jobbet. Får se vad det hittas på. Roligt att träffa sina kollegor på sidan av jobbet också. Johan sliter för fullt här hemma, soffan är på plats och nu är det barbordet som ska upp. Allt för att hinna klart tills lördag. Erik är här och ska koppla in isfunktionen till vår frys, om det är lika varmt på lördag som idag, så är is ett måste. Ska försöka hinna ta lite bilder på lägenheten och lägga ut här till er som är intresserade. Det blir så fint! 

Nu måste jag fixas till innan det är dags att åka!
 

Hett!

Vilken varm dag det varit idag. Helt sjukt. Och det är inte okej att jobba då. Har typ fått värmeslag; huvudvärk, illamående och yrsel. Nu är jag inte den som klagar på det fina vädret, tvärtom. Men att ligga på en strand och svalka sig då och då och kunna ligga och sola eller annat än att slita och jobba inomhus i 30 grader värme.. Nu längtar jag till semestern kan jag tala om. Imorgon ska jag på avslutning med jobbet på kvällen så under vad de hittat på då för skoj. På torsdag drar cityfestivalen igång för detta år och då kommer bl a Daniel Adams ray och looptroop. Kan ju inte missas! Så får se hur pigg man är på fredag, har ju som tur är sovmorgon till 9 på fredag.

Iallafall. Ringde till möbelaffären idag och frågade om vi kunde hämta vår soffa eftersom vi höört rykten att den kom igår. Alla soffor hade kommit utom vår. Dom visste inte vart den hade tagit vägen för den skulle med säkerhet vara med på denna levernas men icke. Den kunde ha hamnat i uppsala likagärna som den kunde vara kvar hos leverantören i Lettland. Skit också. Fick ett liknanade dampanfall för nu har den gått tre veckor över tid och när den väl skulle ha kommit så finns den inte. Och vi som har planerat vår inflyttningsfest på lördag. Panik. Så efter mycket om och men så skulle vi få en lånesoffa tills vår riktiga dyker upp. En brun skinnsoffa på fyndlagret var det som erbjöds. ALDRIG. det kommer aldrig att komma en till skinnsoffa innanför min dörr. Så tillslut fick vi en splitterny divansoffa i samma tyg som den vi beställt men en liten ändring av modellen.
Så nu håller Johan och Rasmus att sätta ihop den, tycker jag hört Tobbes röst också. Johan har så snälla vänner som ställer upp, ni är toppen!

Ska försöka göra någon sallad nu till kvällen och hoppas på att huvudvärken försvinner. Kanske tillcochmed bjuder killarna på marängsvish om dom har tur!

Hörs mer!


Hoho är ni kvar?

Nu är jag äntligen tillbaks. Sist jag skrev var vi i slutet på maj så nu är det snart en månad sen sist. Men den 1/6 fick vi vår efterlängtade nya lägenhet. Glada och förväntansfulla gick vi in i lägenheten och det första vi såg var en stor gammal vattenskada under kyl/frys som visserligen hade torkat men parkettgolvet stog åt alla möjliga olika håll. Tråkigt men som tur var så stog de förra ägarna för det så vi behövde inte tänka så mycket mer på det. Förrutom att golvkillen som kunde fixa till det inte hade tid förän nästintill 2 veckor senare. Därför fick vi ändra inflyttningsdatum efter det.

Nu är allting fixat och vi har haft full rulle här hemma med målning och tapetsering av alla rum. Sålt en del som fanns i lägenheten och köpt nytt. Massa skruvande hit och dit men nu är vi nästintill klara. Nu väntar vi bara på vår fina soffa (sålde den vi hade till johans bror som tog över johans lägenhet) och köpte en exakt likadan för att slippa behöva montera ner den och bära ut och nerför trappor osv. Trodde eller rättare sagt så sa dom på affären att den skulle kommit förra veckan men nu har den blivit försenad och pga det blivit 1500:- billigare. Bra, men drygt utan soffa.

Passade även på att ta en liten spontan semester några dagar nu i veckan som var och åkte till London tillsammans med min mamma och syster. Syftet var att shoppa och det kan jag lova att vi gjorde, från morgon till kväll. Jag fyllde upp 25kg (som var max) med kläder och skor. Så nu kan man säga att jag har en helt ny garderob här hemma, perfekt till sommaren. Johan är kanske inte lika road över att behöva ge med sig en av hans men ändå glad för min skull. Hoppas jag! Han fick ju ändå 2 par strumpor osm jag köpt med mig hem från London.. Haha..

Kom hem på midsommarafton vid tre-tiden. Helt slut men bara att ladda batterierna för man kan ju inte bara släppa att det faktiskt är MIDSOMMARAFTON. Fixade till mig lite snabbt och for ut till Virsbo för att hämta johan som hade varit i en kompis stuga sen kvällen innan med alla sina kompisar. Perfekt planering. Sedan åkte vi hem till johans föräldrar och firade midsommar tillsammans med dom, johans bror m. flickvän och sen några till från johans släkt, mycket trevligt. Åt god mat, spelade spel och mot kvällens slut satt vi och gissade låtar från olika filmer osv. riktigt roligt. Alla var på hugget. Kunde inte blivit bättre!

Igår var det midsommardagen och hade ingenting planerat, kändes skönt men ändå konstigt. Tror att vi nästan aldrig har haft en oplanerad lördag tillsammans. Åkte och åt lunch hos johans föräldrar och tackade för en trevlig midsommar. Hem igen och slog på en film. Inte det skönaste kanske när man inte har en soffa utan får ligga på golvet. Blev bjudna med några vänner för at grilla men just då var vi helt utslagna.
Någon timme senare fick vi ett sms av min bror med familj som var ute med båten och hade lagt till vid sundbyholm slott och frågade om vi hade lust att komma ut. Funderade några minuter och det var inga tvivel, att ligga på en matta framför tv en skön sommarkväll lät inte så lockade så vi packade iordning min nya rosa picnic-väska och gjorde vår egna (supergoda) potatissallad och åkte ut dit. Det var nästan fullt på parkeringen och vid uteserveringen sjöng en trubadur och massa glada människor. Kändes nästan som om det var midsommarafton igen. Mötte upp danne, jenny och jack vid gästbryggan och drog nästan igång grillen på en gång. Johan fick agera grillmästare och han lyckades galant. Jack tittade på nicke nyfiken nere i båten medan vi satt där uppe på däck eller var man kallar det i solen och spelade kort, drack lite vin och pratade massor. En helt perfekt kväll!
Sov kvar där i båten och vaknade upp imorse av stålande sol. Gick och köpte färsk frukost och det kändes som att vi var ngåonstans i skärgården på semester. Men efter någon timme tog vi bilen hem igen, har lite att fixa här hemma nu när några dagar fallit bort.

Nästa helg är det dags för den traditionella inflyttningsfesten och samtidigt är det ju cityfestiveln (eller vad den nu heter detta år). Kommer bli så bra, håll tummarna för fint väder. Och då vill vi såklart ha allting på plats. Sen är det bara en vecka kvar innan jag äntligen får min semester i 4 veckor. Första två veckorna kommer Thea hit, kommer bli så mysigt! Johan jbbar första veckan så får se vad jag och thea hittar på för bus då!

Ska försöka bli bättre med uppdateringar, men som ni förstår har vi haft fullt upp här hemma + att vi fick internet för bara 1 vecka sen.

Hoppas ni haft en bra midsommar!



RSS 2.0